Saturday, January 2, 2010

Selamat tinggal psmza..

Hmm..dah lama tak berkongsi cerita. Lately aku sibuk dengan pertukaran tempat kerja. Dalam sedar n tak sedar aku dah pergi merata tempat sepanjang belajar sampai la dapat kerja gomen. First sekali tadika kat PJ, sekolah rendah kat selayang, sekolah menengah kat selayang gak then form 4 tukar sekolah teknik, pastu 2 tahun belajar kat shah alam, sambung degree 4 tahun kat melaka, kerja swasta 2 tahun kat kota kemuning, belajar balik 1 tahun kat sabah, latihan mengajar 3 bulan kat penang, kerja plak 9 bulan kat dungun dan berkuatkuasa 1 jan 2010 dapat juga akhirnya aku bertukar ke selangor. Walaupun sabak bernam jauh n makan masa dalam 1 jam setengah ke 2 jam dari rumah kitorang..but still aku @ hubby aku boleh ulang alik untuk jumpa. Tak la jauh sangat sampai 5 - 6 jam perjalanan macam ke dungun tu. Kos tol n minyak pun dah boleh jimat. Alhamdulillah.

Aku dah selesa kerja kat dungun. Rumah selesa, dekat dengan laut..petang2 boleh relax tepi pantai, tempat kerja dekat n tak sampai 5 minit dari rumah, boleh balik tengahari jumpa anak, kawan2 opis pun ok. Tapi, ada satu je masalah. Jauh dari suami. Maknanya anak aku pun jauh dari abah dia. So life aku belum cukup lengkap. Aku harap dengan pertukaran ke sabak bernam ni dapat melengkapkan hidup aku dan boleh terus menetap kat situ. Letih gak pindah banyak kali ni. Kan? So far aku belum adapt dengan tempat baru. Aku kena cari rumah baru yang lebih selesa n lebih sesuai untuk duduk lebih lama. Ada siapa2 yang tahu rumah untuk di sewa area sungai besar?

Kepada ex-officemate2 kat dungun, terima kasih n minta maaf banyak2 atas segala2nya. Semoga kita jumpa lagi di masa2 akan datang. Kepada bakal2 officemate kat sabak bernam, selamat berkenalan n harap dapat beri tunjuk ajar. Anyway, will miss psmza for sure.

No comments: